Over ons

We wensen u een aangenaam bezoek aan deze mooie,historische plek aan de Maalbeek. De gebouwen rondom hebben een lange en boeiende geschiedenis. De herberg maakte voorheen deel uit van de molenaarswoning "Tommenmolen", een graanwatermolen die afstamt uit de 16de eeuw.

De naam "Tommenmolen" verwijst naar de eerste eigenaars, de heren van "Ter Tommen". In 1573 kwam de watermolen in bezit van de Abdij van Grimbergen. Na de Franse Revolutie werd de molen dan door de Fransen in beslag genomen en enkele jaren later openbaar verkocht. Het geheel bleef daarna in privé-bezit tot in 1969 toen de Gemeente Grimbergen het kocht om te restaureren.

In 1982 veranderde deze plek in een museumsite, als onderdeel van het MOT (het Museum voor de Oude Technieken). Een bakoven en een vakwerkschuur uit de streek werden heropgebouwd en naast de schuur kreeg de oude gietijzeren rosmolen een plaatsje. De watermolen de de schuur werden ingericht als tentoonstellingsruimte van het MOT en het sanitair bevindt zich in de oude varkensstal. Het Museumcafe zelf bevindt zich in de voormalige stalling. Alle gebouwen worden met zorg gekoesterd en bewaard . De hele site is tevens sinds 1980 beschermd als dorpsgezicht.

U kan in dit groene kader uitgebreid genieten van een lekkere maaltijd en een drankje.